Advies

U vindt hier informatie en tips voor het vergelijken, kiezen en afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Kijk naar onderstaande adviezen.

Waarom rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van juridisch advies en rechtshulp alsmede de overige kosten van een rechtsproces. Met name die laatste kosten kunnen onverwachts tegenvallen. Bij een rechtzaak maakt u griffierechten en overige gerechtskosten die u wettelijk verplicht bent om te voldoen. En als u verliest, dan zijn de proceskosten van de tegenpartij voor uw rekening! Kortom, de kosten kunnen aanzienlijk zijn als u in een juridisch geschil belandt. Vandaar is het zeker te overwegen om een verzekering voor rechtsbijstand te nemen.

Dekking

Welke dekking biedt een rechtsbijstandverzekering? Normaliter vallen binnen de verzekering de volgende standaard pakketten van dekking.

  • Verkeer: Verkeersconflicten zoals ongelukken in het verkeer
  • Wonen: Conflicten die te maken hebben met wonen zoals een geschil met de makelaar omdat deze de gemaakte afspraken niet is nagekomen of een geschil met de overheid die u geen vergunning heeft verleend.
  • Consument: Consument conflicten zoals een geschil met de buren over de overhangende boom of een discussie met een winkel over een gekocht product;
  • Werk: Arbeidsconflicten zoals een geschil met de werkgever die ten onrechte een ontslagprocedure is gestart;
  • Geld & fiscus: Fiscale conflicten zoals een discussie met de overheid over het betalen van belasting.

Meer weten?

Kijk op een van de volgende websites voor meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen.

Kijk goed naar dekking

Er is niet zondermeer een rechtsbijstandverzekering. Rechtsbijstandverzekeringen omvatten diverse pakketten qua dekking. De standaardpakketten zijn Verkeer, Wonen, Inkomen en Vermogen.
Lees meer ...

Welke verzekeraar is de beste?

Kijk bij ons overzicht van de meest gekozen rechtsbijstandverzekeraars. U kunt zo zelf kijken welke verzekeraar het beste bij u past.
Lees meer ...

rechtsbijstand